Ylivieska: Kuka on valtakunnan ruhtinas?

ti 6. elokuuta 2019 08.55.00

Hallitseva ruunaruhtinas Polara on valmis puolustamaan titteliään tiukkoja haastajiaan vastaan. Kuva: Suomen Hippos

 

Ravikeskus Keskisen kauden kohokohta koittaa! Lauantaina ja sunnuntaina ratkeaa, mikä hevonen kruunataan ruunaruhtinaaksi. Tarjolla on loistavia ravilähtöjä, mukaansa tempaavaa oheisohjelmaa ja hauskanpitoa. Toisin sanoen, kaksi päivää silkkaa ravijuhlaa!

Ruunakunkkarit -tapahtuma alkaa lauantaina kello 12, kun alueen portit ja maa- ja metsätalousmessujen pisteet avautuvat. Ponilähtö käydään kello 13:15, ja huikeat Lauantairavit käynnistyvät kello 14. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ohjelmassa on 12 lähtöä.

Viikonvaihteen suurin jännityksen kohde on se, mikä hevonen aateloidaan ruunaruhtinaaksi. Viime vuonna tittelin vei näyttävästi Polara, ja Antti Tupamäen tähti on puolustamassa arvonimeään. Vastus on kuitenkin jäätävää luokkaa Pariisin Vincennesin valloittajan ja Elitkampen-kakkosen Josveisin, Suur-Hollola-ajon ykkösen Pyörylän Paronin sekä mahtavien kylmäverivieraiden Faks Nilsin, Polar Northugin ja Lex Peidein johdolla.

Lauantaina ajetaan 1600 metrin osamatka. Ruunaruhtinaan nimi selviää sunnuntain 2600 metrin voimainkoitoksen jälkeen. Ruunaruhtinaaksi nousee hevonen, joka selvittää kaksi osamatkaa pienimmällä kokonaisajalla.

Lauantain toinen taatusti ikimuistoinen ravihetki tarjoillaan perinteisessä Malja-ajossa. Veret seisauttavassa matsissa iskevät yhteen kotimaan kovimpiin nimiin kuuluvat ja Pohjoismaisella asteikollakin korkealle kohoavat Atupem ja Chief Orlando. Taistoa maustavat Tornion rataennätyshevonen Edward Ale, Italian Derby-voittaja Testimonial O.K. ja Seinäjoen salama President Lindy.

Huippuravien täysipainoisen tarjonnan täydentää kuusivuotiaiden kylmäveristen kohtaaminen, jossa kahinoivat voitosta ikäluokkalähtöjä hallinnut Vixus, Antti Ojanperän kanuunakaksikko Raggari – Herra Heinämies, Etelä-Savon ylpeys Turelius ja kova ruotsalaisvieras Hägern T.H.

Väli-illan ja -yön tahdit takaa tanssiorkesteri Feniks! Lauantain ravien jälkeen laitetaan tanssikengät jalkaan ja jäädään Maljajuhliin! Meno alkaa heti ravien jälkeen. Terassi on auki ja baari palvelee tarjoillen juomaa jokaiseen janoon sekä pientä purtavaa. Juhlat jatkuvat ja riemua riittää aina kello 02:00 saakka.

Sunnuntain ratkaistaan sitten ruunaruhtinas ja ravataan Karin Maili sekä käydään mielenkiintoinen Toto65-kierros. Päivä alkaa kello 12:15 starttaavalla ponilähdöllä. Suuremmat hevosvoimat jyräävät kaviouralle kello 13. Järjestäjillä on ravivierailleen sunnuntaina hihassaan pieni yllätyskin...

Viikonvaihteen vauhdikkaita tapahtumia kelpaa seurata ravintola Heinäseipään tarjoamilta paraatipaikoilta. Samalla voitte nauttia buffet-pöydän ja pizzauunin maukkaita antimia – janonsammuttajia unohtamatta. Tiedustele vapaita paikkoja numerosta 050-917 5323 tai sähköpostilla sami.lepisto@keskisenravit.net.

Keskisessä viihtyy koko perhe vauvasta vanhempiin! Lapsille on tarjolla kivaa puuhaa poneista pomppulinnaan ja keppihevosista polkutraktoreihin.

Majoittua voi esimerkiksi radan carmping-alueelle tai Hotelli Käenpesään, josta löytyy majoitustarjous koodilla RAVIT.

Raviradalle on vapaaehtoiseen maksuun perustuva kuljetus reitillä Ylivieskan rautatieasema – Hotelli Käenpesä – ravirata. Myös reitin varrelta voi nousta kyytiin. Lisätiedot löytyvät täältä.

Osta liput loppukesän huipputapahtumaan ennakkoon täältä, ja säästät selvää rahaa!

Keskinen kutsuu kauden kohokohtaansa – tervetuloa!

 

Ravikeskus Keskinen