Tornio: Huippuraviurheilua rajan pinnassa!

ma 8. heinäkuuta 2019 13.05.00

Vuosi sitten kylmäveristen kovimman voltin voittoon venytti Myr Faksen. Norjalaisori on puolustamassa ykkössijaansa - rattaillaan jälleen Olli Koivunen. Kuva: Jari Piirala

 

Tornion kauden päätapahtuma on täällä! Ravilauantai tarjoaa huippuraviurheilua ja Suomi-Ruotsi-Norja -maaottelumeininkiä. Kilpailutapahtumat käynnistyvät kello 17, mutta meno radalla alkaa jo aiemmin.

Tapahtuman järjestäjä Länsi-Lapin Hevosystävät ry. odottaa paikalle jopa 2 500 – 3 000 henkeä. Tapahtuma on rakennettu koko perheen näkökulmasta. Lasten ohjelma alkaa kello 16:30 Sirkuskarkureiden konsertilla. Lisäksi tarjolla on kepparipuuhaa, poniratsastusta, herkkuja ja tilava sekä monipuolinen lasten leikkialue.

Kaviouralla pistävät parastaan Pohjolan huippuravurit ja niiden virtuoosimaiset ohjastajat. Illan päälähtö on 4- ja 5-vuotiaiden lämminveristen Bilmax Midnight Race.

Suosikki 10 000 euron ensipalkinnon nappaajaksi on ruotsalaistähti Selmer I.H. Ruuna voitti viime vuonna suuren Breeders' Crown -lähdön ja tienasi ykkössijasta 800 000 kruunua. Selmer I.H.:lla on vahvaa suomalaistaustaa, sillä ruunan valmentaja on savolaislähtöinen Samu Sundvist ja ohjastaja Suomen kuskiliigaa tämän vuosikymmenen ajan hallinnut Mika Forss.

Selmer I.H.:n kovin haastaja on Torniossa asuvan mutta Ruotsissa laajaa ja menestyksekästä valmennustoimintaa pyörittävän Petri Salmelan Hesiod. Amerikkalaisori on kisannut kovissa kansainvälisissä lähdöissä. Viime vuonna Hesiod voitti suuren saksalaiskilpailun Grosser Preis von Deutschlandin.

Ravi-ilta päättyy rataennätyskokeeseen. Mikäli voittaja kiitää alle Breedloven voimassa olevan RE:n 12,3, lohkeaa siitä 4 500 euron ykkösrahojen päälle 1 000 euron bonus.

Lähdössä on vahvaa maaottelun makua, kun yhteen iskevät toissavuotinen Suomen mestari Edward Ale, Ossi Nurmosen treenistä debytoiva huippumielenkiintoinen Turno di Azzurra, kiritykki Mr Golden Quick ja Lapin ykkösnyrkki Callela Leonard sekä näiden tiukat ruotsalaishaastajat Te Quiero Grif ja Magnifik Brodde.

Kylmäveristen kovin voltti tarjoaa upean jännitysnäytelmän. Viime vuonna voittoa juhlinut norjalaishurmuri Myr Faksen saa jälleen rattailleen ”Halisten liinaharjan” Olli Koivusen. Vastaansa valjakko saa yhden kuumimmista kuningaskandidaateista Vixenin, kohti huippua etenevän Joriinin, väsymättömän Metkutuksen ja paalulta pakoon pyrkivät voittokoneet Vappuäijän ja Koverin.

Parhaat paikat ravien seuraamiseen löytyvät A-oikeuksin varustetusta Ravintola Purjeesta. Jännittävien lähtöjen katsomisen ohessa voit nauttia maukasta lauantai-illallista. Varaa oma pöytäpaikkasi jo etukäteen numerosta: 040-742 9337.

Tapahtumaan on järjestetty ilmaisia bussikuljetuksia. Tarkemmat reitit ja aikataulut löytyvät Laivakankaan kotisivuilta.

Huippuravia rajan pinnassa – tervetuloa Laivakankaalle!

 

Tornion Laivakangas