Seinäjoki: Kokenut huippunimi On Track Piraten Seinäjoki Raceen

ke 20. maaliskuuta 2019 19.12.00

Ruotsalainen ravi-ikoni On Track Piraten saapuu lakeuksille ja kilpailee ensimmäistä kertaa pitkän uransa aikana Suomessa. Kuva: Anu Leppänen

 

Keskiviikkona esitettiin toinen kutsu tämänvuotiseen Seinäjoki Raceen. Kutsun saivat ja siihen vastasivat myöntävästi ruotsalaishuippu On Track Piratenin taustavoimat.

On Track Piraten on ruotsalaisen raviurheilun kestotähtiä. Ruuna avasi uransa kolmevuotiskauden tammikuussa ja jatkaa 11-vuotiaana edelleen huipulla. Kaiken kaikkiaan On Track Piraten on juossut upean uransa aikana 144 starttia. Ensimmäisenä ruuna on ehtinyt maalin 45 kertaa.

Tänä vuonna On Track Piraten on kisannut kolmesti ja voittanut kahdesti. Ykkössijat ovat tulleet Ruotsin kovista Kultadivisioonista. Kaiken kaikkiaan ruuna on voittanut V75-tasolla ennätykselliset 32 kertaa.

”On suuri kunnia saada On Track Piratenin kaltainen pitkän linjan menestyjä Seinäjoelle. Mielenkiintoa lisää se, että ruuna ei ole koskaan aiemmin kisannut Suomen kaviourilla”, iloitsee Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

On Track Piraten tuli suomalaisille ravikatsojille tutuksi jo varsavuosinaan, kun ruuna kävi tiukkaa taistoa kotimaisen supertähden Brad de Veluwen kanssa ikäluokkalähdöissä Ruotsissa ja Italiassa.

Hans R. Strömbergin valmennettava on voittanut isoja kisoja Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. On Track Piraten on kaksinkertainen Ruotsin mestari. Ruunan uran voittosumma on yli 17,5 miljoonaa kruunua. Ennätys kirjataan lukemin 09,4.

Ensimmäisenä tämänvuotiseen Seinäjoki Raceen kutsuttiin italialainen huipputamma Trendy OK.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

 

Lisätietoa:

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja

Jyri Saranpää (0500-567 764 / jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)

 

 

Seinäjoki Race -lähdön promoottori

Mikael Mattfolk (050-501 3711 / stallravas@gmail.com)