Kaustinen: Kolmet ravit kahdessa päivässä!

ma 3. heinäkuuta 2017 11.59.00

Hallitseva Euroopan mestari Mika Forss on Challenge the Champion -ohjastajaottelun tähti. Kuva: Suomen Hippos

 

Kaustisen kauden päätapahtuma on täällä - ja nyt pidempänä ja parempana kuin koskaan. Kahdessa päivässä ajetaan kolmet ravit, käydään kansainvälinen ohjastajakilpailu ja isketään The Clash of the Toto-Titans -peliturnaus. Jokaiselle on siis taatusti tarjolla jotain!

Viikonvaihde käynnistyy perjantaina kello 12 starttaavilla lounasraveilla. Päivää vauhdittaa Säästöpankki Challenge the Champion -ohjastajaottelun kaksi ensimmäistä osakilpaa. Hallitsevaa ravikuskien Euroopan mestaria ja Suomen ohjastajaliigaa vuodesta 2010 dominoinutta Mika Forssia saapuu haastamaan yksitoista nälkäistä kilpakumppania. Kotimaan ässien ohella kuskeja tulee kuudesta eri maasta – kaukaisin Uudesta-Seelannista!

Lounasravien jälkeen huilataan hetki ja illalla mennään taas. Kello 16.45 Challenge the Champion -kisan kuskit ovat Nikulassa jakamassa jäätelöitä ja nimikirjoituksia sekä kertomassa kansainvälisiä ravitarinoita.

Perjantai-illan kattaus on korkealaatuinen. Challenge the Championin ratkaiseva osalähtö käydään kolmannessa lähdössä. Lisäksi ohjelmassa on kaksi suurkisaa.

Nelivuotiaat suomenhevoshuiput ottelevat vuodesta 1990 ajetun Pikkupelimanni-ajon voitosta. Karsintavoittajat Tähtisekki ja Turelius saavat vastaansa Biofarm Cupin ykkösen Likserin, suurlupaus Tarunlennon, salamannopean Laisin ja kotiradan Veli-Erkki Paavolan Warren. Käsillä on yksi kaikkien aikojen Pikkupelimanni-finaaleista. Ykköspalkinto on nostettu komeasti 15 000 euroon!

Perjantai-ilta Nikulassa päättyy Isla-ajoon. 12 000 euron ensipalkintoa lähtevät jahtaamaan 5-vuotiaat lämminveriset ikäluokan tähtitamma Callela Ladybossin johdolla. Tapio Perttunen voitti vuosi sitten kisan Sylvie de Viellä. Orimattilalaisen valttikortti tänä vuonna on Lolo Lee. Entä mitä tekee elämänsä kuntoon kohonnut April Love D? Tai Petri Salmelan iskukykyinen ruotsalaiskaksikko Camelot Sisu – Rhapsody Ås? Tai Korven kova kolmikko Arctic Passion – Arctic Helen – Bestseller?

Lauantaina jatketaan loistavan raviurheilun merkeissä. Toto76-kisat käynnistyvät kello 13.30. Päivän päälähtö on perinteinen Festivaali-ajo. Tänä vuonna kisassa on erityistä latausta, kun yhteen iskevät Suomen ehdottomaan eliittiin kuuluva kirikanuuna Workout Wonder ja avoimella suurkisatasolla debytoiva Madrid. Tämä taisto on koettava paikan päällä!

Lapsille on luvassa monenlaista mukavaa puuhaa, joten Nikulaan kannattaa lähteä koko perheen voimin.

Ravintolapaikkoja Setolokkaan voi tiedustella numerosta 020-7571 717.

Kaustisen kaksipäiväinen ravifestivaali kutsuu Sinua – tervetuloa mukaan!

 

Kaustisen Nikula