Kajaani: Luvassa raviurheilun täyteinen lauantai!

ma 10. kesäkuuta 2019 16.44.00

Liperiläinen Jere Taulio on Valtra-ravien avainvalmentaja. Kuva: Joona Kotilainen

 

Lauantaina on Kajaanissa luvassa tuutin täydeltä raviurheilua!

Hevostelun täyteinen päivä alkaa kello 14 poniravien merkeissä. Kuuden ponimittelön jälkeen pidetään pienoinen paussi, ja suuremmat hevosvoimat jyräävät radalle kello 18. Valtra-raveissa on ohjelmassa peräti 11 täysipainoista Toto-lähtöä – yhteensä lauantaina lasketaan siis 17 lähtöä!

Poniraveihin on ilmainen sisäänpääsy. Illan raveihin lippu maksaa 6 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet pääsevät sisään puoleen hintaan. Alle 16-vuotiaille ja KAO:n opiskelijakortin omaaville vapaa sisäänpääsy.

Kajaanin kauniille raviradalle kannattaa tulla viettämään leppoisaa kesäiltaa koko perheen voimin. Lasten leikkialue Varsahaka ja kepparirata viihdyttävät pienempää raviväkeä.

Lämminveristen ykkössarja käydään mielenkiintoisella ja vaativalla 3100 metrin matkalla. Urallaan hurjat 29 voittoa saalistanut Laurila's Denethor palaa tositoimiin pitkältä paussilta. Katri Pakarisen suojatin vireen pistävät puntariin kokeneet jyrät Good Dynamite ja Rocket Zet.

Jere Taulion menestystalli on lauantaina isossa roolissa, sillä liperiläisen suojateista iskee ykkössarjaan Tintin, kakkossarjaan lennokas tamma Aira Cloc, kolmossarjaan Herzog Greenwood ja alempiin sarjoihin kova kolmikko Wonder of You, Aging Well ja Callela Ikaros.

Illalla jatkuu kylmäveristen Nordic Cup neljännen osakisan merkeissä. Kokonaiskilpailun tilanne on äärimmäisen tiukka, sillä kilpasarjaa johtavalla Martilla on 33 pistettä ja kakkosena olevalla Hissun Feeniksillä vain piste vähemmän. Kolmantena on E.V. Arto 24 pisteellä. Kajaanissa mukana on koko kärkitroikka.

Tasokkaan illan muita tähtiä ovat tuore Toto75-sankari Lewis Li, Kuopio Stakes-vitonen Fade to Black, kovavireinen Chris Crystal ja elämänsä kuntoon kohonnut Erica Field.

Kun Kajaanissa ravataan, niin siellä me tavataan!

 

Kainuun ravirata